Efectele psihologice ale absenței tatălui în viața femeilor.
Relaționarea cu bărbații.

Acest atelier are ca temă rolul tatălui în construcția psihologică a femeii. Absența tatălui real lasă un spațiu în fantasmă, în imaginar pe care fiecare fetiță îl construiește în felul ei subiectiv dar și în funcție de contextul ei de viață, de mediu, de relația cu mama, etc.

O fetiță care nu a avut un tată care să o iubească și să o accepte poate deveni o femeie ”întreruptă în maturizare”, care în relația ei de cuplu, se așteaptă ca partenerul să răspundă fără încetare așteptărilor sale. Sau poate deveni o femeie fără limite, pentru că nimic nu reușește să-i alunge agitația și nimic nu reușește să o satisfacă. O fiică fără tată poate deveni o femeie autodistructivă și uneori violentă, pentru care ura inconștientă pentru sexul propriu- și uneori și pentru bărbați- este ceva obișnuit, sau o femeie care își respinge feminitatea și câteodată sexualitatea.

Acest workshop e potrivit femeilor care:

•Nu și-au cunoscut tatăl;

•Le-a murit tatăl;

•Tatăl le-a abandonat pe mama și pe ele (si alti frați, surori)

•Tatăl le-a respins, nu le-a dorit, le-au abuzat, le-au agresat în multiple forme.

•Nu au fost recunoscute de tatăl lor.

•Au avut sau au un tată care a fost exclus de mamă.

•Sunt victimele unui nespus în legătură cu tatăl

•Nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor tatălui.

•Caută iubirea paternă în privirea bărbatului iubit.

•Etc.

Workshop-ul este compus din două module care se vor desfășura în zile diferite. 15 martie și 22 martie. Primul modul introductiv va fi constituit sub forma unui webinar gratuit, iar la al doilea modul se va percepe o taxă de 250 de lei de participant.

Acest workshop va avea loc online prin intermediul platformei Zoom.

Cum se va desfășura?

Atelierul ”Fiice fără tată” va fi un atelier cu informații teoretice despre tema propusă, dar și un atelier experiențial.

În primul modul gratuit, cel din data de 15 martie, ora 19:00 se va prezenta tema și voi aduce în discuție teorii care să explice rolul tatălui și a funcției sale, dar și exemple clinice. Voi răspunde la întrebări celor care vor dori să își expună povestea, în limita timpului disponibil.

În al doilea modul, cel din 22 martie, ora 19:00, vom aprofunda explicațiile cu privire la rolul tatălui și funcția sa și va fi o parte de lucru psihologic de grup care să ajute la vindecarea rănilor lăsate de absența tatălui.

Facilitator al workshop-ului:

Sunt Oana Sarca, sunt psihoterapeut psihanalist și sunt pasionată de investigarea necunoscutului din mintea umană, a ceea ce numim inconștient. Am ales această temă pentru workshop și țin să recunosc că e o temă foarte complexă, fiindcă mi se pare necesar ca noi, femeile să înțelegem mai mult rolul tatălui și locul pe care-l ocupă în psihicul nostru. Feminitatea se poate exprima când este recunoscută de reprezentantul semnificantului masculin din viața noastră, iar un loc important este deținut de tată sau de spațiul gol lăsat de acesta.

Pentru înscrieri completați formularul următor și specificați dacă doriți să vă înscrieți la ambele module sau doar la primul modul gratuit: